Välkommen att följa Pipsnidaren, ett läsdrama i fem scener på Karis bibliotek 26.10 kl. 18.00.

Ett läsdrama vill utan yttre effekter blotta dramatiken i människors vardag och sociala liv, gestalta ett inre skeende. Händelserna i Pipsnidaren är förlagda till en hantverkarby på 1840-talet.

I läsningen medverkar skådespelaren Matts Stenlund och medlemmar ur mansgruppen Mangrannt i Karis. Författaren är Torsten Bergman.

 
Goda féer  Raseborgs kulturinstitut / Musikinstitutet bjuder på sagomusik i entrén två tisdagar under hösten, 17.10 och 14.11 kl.18:00–18:30. Före konserten är det sagostund på barnavdelningen kl. 17:30–18:00. Välkommen!
 

Välkommen att fira Kura skymning

på Ekenäs bibliotek den 13.11 kl. 18.00

Lotta Söderlund från Ekenäs naturum bjuder på högläsning och berättelser från Ekenäs skärgårds nationalpark.

 bokhylla

Alla barn behöver böcker, men alla böcker passar inte alla barn. Därför har Ekenäs bibliotek nu en så kallad Äppelhylla på barnavdelningen.

 Äppelhyllans medier vänder sig framförallt till barn och vuxna som på något sätt kommer i kontakt med funktionshinder i sin vardag. Böckerna passar även bra för flerspråkiga barn och för dem som lär sig ett nytt språk, t.ex. invandrare.

 

Glader läser sagobok 

Öppna sagostunder hålls var fjärde tisdag på Ekenäs bibliotek, i Tornet på barnavdelningen, kl. 17:30–18:00. Barngrupper kan komma på sagostund enligt överenskommelse, kontakta barnbibliotekarie Lisa Strömsholm (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

22.8 Sagor om kroppen

19.9 Djursagor

17.10 Sagor om jättar och troll

14.11 Sagor från stora världen

För barn från tre år uppåt, välkommen!

Påverka urvalet  Lukas-biblioteken tar i bruk en ny tjänst som låter användarna vara med och påverka urvalet av material till biblioteken. På sidan osva.btj.fi/Lukas finns listor, från vilka du kan önska vad biblioteken ska köpa in. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och samma PIN-kod som till webbiblioteket.

Like it? Share it!